Svěží letní salát, který můžete použít jako perfektní přílohu na grilování, piknik, ale třeba i víkendovou večeři.
Ingredience
- 500 g cherry rajčat (červených a žlutých)
 - 1 velká cuketa (nebo 2 malé)
 - 1 šalotka nakrájená na plátky (nebo 1/3 šálku nakrájené červené cibule) – namočte ji do 2 polévkových lžic citronové šťávy
 - 1/2 šálku nasekaných čerstvých bylinek dohromady – pažitka, petrželka a bazalka
 - 3–4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
 - 2 lžičky koření sumak
 - špetka uzené papriky (volitelně)
 - 1 lžička česneku nebo dva stroužky
 - mořská sůl a drcený pepř podle chuti
 - 1 polévková lžíce citronové šťávy
 - plátky citronu na ozdobu
 
Postup
- Rajčata a cuketu omyjte a nakrájejte.
 - Vložte do velké servírovací mísy.
 - Nakrájejte šalotku (nebo červenou cibuli) a namočte ji do 2 lžic citronové šťávy.
 - Dejte stranou.
 - Nakrájejte bylinky a vložte do malé misky.
 - Promíchejte.
 - Smíchejte olivový olej, sumak, papriku, česnek, sůl, pepř a citron.
 - Prošlehejte dohromady.
 - Nalijte na rajčata a cukety.
 - Přidejte namočené plátky šalotky (sceďte citronovou šťávu), bylinky a znovu promíchejte.
 - Ozdobte plátky citronu a solí a pepřem podle chuti.
 - Podávejte ihned nebo skladujte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 3–4 dnů.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček