Příprava: 30 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 110 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 600 g tučného masa z bůčku nebo ramínka
- sádlo tak tři lžíce
- jedna velká cibule
- sůl
- kmín
- sladká paprika
- asi půl sáčku kvašeného zelí
- na jišku dvě lžíce sádla a trochu mouky
- 0,25 kysané smetany.
Postup receptu
- Na sádle zpěníme cinbulku, přidáme na malé kostičky vepřové maso, podusíme, osolíme a přidáme koření
- Dusíme najdříve ve vlastní šťávě, pak mírně podlijeme
- Když je maso částečně měkké, přidámek němu 2/3 překrájeného kyselého zelí i s lákem
- Dusíme ještě, tak dlouho pokud není zelí poloměkké
- Pak uděláme ze sádla a mouky jišku a přidáme k masu
- Povaříme jen krátce a můžeme přidat kyselou smetanu
- Do hotového pokrmu pak zamícháme zbývající 1/3 zelí
- Moc výborná příloha k této dobeotě je houskový knedlík, chléb, žemle