Segedínský guláš

Segedínský guláš
Příprava: 30 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 110 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 600 g tučného masa z bůčku nebo ramínka
  • sádlo tak tři lžíce
  • jedna velká cibule
  • sůl
  • kmín
  • sladká paprika
  • asi půl sáčku kvašeného zelí
  • na jišku dvě lžíce sádla a trochu mouky
  • 0,25 kysané smetany.

Postup receptu

  1. Na sádle zpěníme cinbulku, přidáme na malé kostičky vepřové maso, podusíme, osolíme a přidáme koření
  2. Dusíme najdříve ve vlastní šťávě, pak mírně podlijeme
  3. Když je maso částečně měkké, přidámek němu 2/3 překrájeného kyselého zelí i s lákem
  4. Dusíme ještě, tak dlouho pokud není zelí poloměkké
  5. Pak uděláme ze sádla a mouky jišku a přidáme k masu
  6. Povaříme jen krátce a můžeme přidat kyselou smetanu
  7. Do hotového pokrmu pak zamícháme zbývající 1/3 zelí
  8. Moc výborná příloha k této dobeotě je houskový knedlík, chléb, žemle

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.