Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 3/4 kg mletého masa
 
- 8 dkg slaniny
 
- 3 vejce
 
- 1 cibule
 
- 8 dkg rýže
 
- 1 středně velká kapusta
 
- sůl
 
- pepř
 
- špetka nového koření
 
- 1 lžíce sádlo syrové sádla
 
- 1 lžička mouky
 
- 1 lžička másla
 
 
Postup receptu
- Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme
 
- Pak přidáme drobně pokrájenou cibuli a necháme ji osmahnout
 
- Přimícháme spařenou rýži, promícháme a odstavíme
 
- Z kapusty skrojíme tuhé listy a rozkrojenou na půlky ji necháme spařit a pak ji dobře vymačkáme
 
- Rozsekáme ji nahrubo, přidáme k masu spolu s rýží a cibulí se slaninou, osolíme, okořeníme a přidáme do pěny ušlehaná vejce
 
- Utvoříme dvě šišky a na pekáči vymaštěném sádlem je upečeme
 
- Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a krátce povaříme (nemusí být)
 
- Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, zelný salát