Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3/4 kg mletého masa
- 8 dkg slaniny
- 3 vejce
- 1 cibule
- 8 dkg rýže
- 1 středně velká kapusta
- sůl
- pepř
- špetka nového koření
- 1 lžíce sádlo syrové sádla
- 1 lžička mouky
- 1 lžička másla
Postup receptu
- Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme
- Pak přidáme drobně pokrájenou cibuli a necháme ji osmahnout
- Přimícháme spařenou rýži, promícháme a odstavíme
- Z kapusty skrojíme tuhé listy a rozkrojenou na půlky ji necháme spařit a pak ji dobře vymačkáme
- Rozsekáme ji nahrubo, přidáme k masu spolu s rýží a cibulí se slaninou, osolíme, okořeníme a přidáme do pěny ušlehaná vejce
- Utvoříme dvě šišky a na pekáči vymaštěném sádlem je upečeme
- Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a krátce povaříme (nemusí být)
- Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, zelný salát