Příprava: 15 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg mletého masa
- 15 dkg strouhaného sýra
- 15 dkg šunkového salámu
- 1/2 lžičky sardelové pasty
- 2 lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- tuk na pečení
- 1 cibule
- 1/2 kostky masoxu (nemusí být)
Postup receptu
- Mleté maso vložíme do mísy, osolíme a opepříme
- Sardelovou pastu utřeme s máslem do pěny a dobře ji promícháme s mletým masem, do kterého ještě přidáme strouhaný sýr a na kostičky nakrájený šunkový salám
- Z hmoty vytvarujeme šišku, zabalíme ji do alobalu a necháme přes noc v chladničce proležet
- Druhý den ji upečeme v pekáči na tuku spolu s nakrájenou cibulí
- Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou
- Asi v polovině pečení přidáme do vody rozdrobený masox a dopečeme
- Obměna: sekanou také můžeme upéci v alobalu nasucho
- Příloha: různě upravené brambory, bramborový salát