Čaj z čerstvých šípků je starý osvědčený léčivý prostředek podporující naší imunitu v chladných a vlhkých zimních měsících.
Co budeme potřebovat
- 20 šípků
- 250 ml vody
Postup
- Čerstvě natrhané šípky rozpůlíme nebo rozdrtíme, zalijeme studenou vodou a necháme 12 hodin vylouhovat.
- Druhý den zahřejeme na teplotu asi 80 °C, odstavíme a necháme 10 minut louhovat.
- Po té čaj přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko.
Dávejte si pozor při použití šípků do pečeného čaje, aby se úplně nerozmáčkly a nevypadly z nich semínka. Semínka totiž mají poměrně agresivní chloupky, které můžou dráždit k silnému kašli, až dávení. Proto se čaj z šípků musí cedit přes plátýnko, nestačí přes obyčejné sítko.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček