Nevšední slané pečivo, které ale ocení každá návštěva. Vanilkové rohlíčky peče každý, ale ty škvarkové?
Ingredience:
- 500 g polohrubé mouky
- 400 g mletých škvarků
- 100 ml mléka
- 100 g smetanového sýra
- 40 g droždí
- 1 čajová lžička cukru
- 1 PL cukru
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1/2 PL soli
- 80 g nastrouhaného tvrdého sýra na posypání
- 1 vejce na potření
Postup:
- Z mléka, droždí a cukru připravte kvásek.
- V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, vejce, žloutek, namleté škvarky, smetanový sýr a kvásek.
- Důkladně prohněťte, můžete použít též kuchyňský robot, a vypracujte v hladké těsto.
- Těsto přikryjte utěrkou a nechte přibližně tři čtvrtě hodiny kynout na teplém místě.
- Vykynuté těsto rozdělte na osm dílů.
- Každý díl rozválejte a nožem nařežte na šest stejně velkých trojúhelníků.
- Trojúhelníky srolujte do tvaru rohlíčku a položte na plech vyložený pečicím papírem.
- Nechte škvarkové cukroví ještě 10 až 15 minut kynout.
- Potřete rozšlehaným vejcem a posypte nastrouhaným sýrem.
- Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček