Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg povidel
- 10 dkg cukru
- 1/4 l vody
- 1 lžička solamylu
- 1 lžička rumu
- 1 citron
- skořice.
Postup receptu
- Na povidla nalijeme vodu, přidáme cukr, kousek skořice, citronovou kůru, trochu citronové šťávy a povidla rozvaříme
- Solamyl rozmícháme v trošce studené vody, přilijeme jej k omáčce a necháme přejít varem
- Do hotové omáčky můžeme přidat trošku rumu
- Omáčkou přeléváme kynuté knedlíky, tvarohové knedlíky nebo krupicové knedlíky
- Povidlovou omáčku můžeme použít i na uvařené těstoviny