Výborné recepty na slané palačinky mohou být skvělým startem do nedělního rána! Zkuste je

Obvyklejší jsou recepty na palačinky se sladkou náplní, ale velmi chutné jsou i palačinky na slaný způsob, kdy je plníme různými studenými i teplými náplněmi.

Lze je zapéct, namáčet v těstíčku a usmažit nebo zalít omáčkou.

Pojďme si v tomto článku připravit vybrané palačinky na slané palačinky.

Základní recept na palačinky

Žádný recept, ať na klasické palačinky nebo slané palačinky se neobejde bez perfektního a nadýchaného těsta.

Co budeme potřebovat

  • 500 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 1 větší vejce
  • vanilkový cukr
  • sůl

Postup

  1. Utřeme vejce s cukrem a špetkou soli, případně s nějakými bylinkami dle vaší chuti. Šleháme buď ručním šlehačem, nebo klasicky v ruce.
  2. Přešleháme mléko.
  3. Nakonec po lžících postupně přidáváme mouku, aby nevznikly hrudky.
  4. Vznikne tekuté těsto, které smažíme na mírném plamenu na rozpálené pánvi, kterou jsme vymastili olejem.
  5. Tenkou palačinku utvoříme tak, že těsto nalijeme malou sběračkou na pánev a nakloněním pánve je rozlijeme po celé pánvi.
  6. Jakmile se palačinka začne nafukovat, osmaženou stranu obrátíme lopatkou a smažíme i po druhé straně. Usmažené palačinky udržujeme teplé a plníme různými náplněmi.

Těsto použijte na výše uvedené slané palačinky, ale pokud máte zálusk spíše na sladkou verzi, není nic jednoduššího než se inspirovat těmito 12 nejlahodnějšími recepty na sladké palačinky.

Mléko můžeme nahradit i obyčejnou vodou, sodovkou nebo minerálkou. Kupodivu jsou palačinky i tak chutné. Milovníci piva mohou použít světlé pivo.

Palačinky se po usmažení a naplnění stáčí do roličky, překládají na polovinu nebo do šátečku, dá se vytvořit i kornoutek.

Samozřejmě je podáváme teplé a při podávání je můžeme ještě pokapat smetanou nebo horkým kečupem či posypat sýrem. Použít se dá i některý z dresinků nebo teplé či studené omáčky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.