I když je smetana či šlehačka jednou z typických ingrediencí, které se do receptů se slepičím masem přidávají, nemusí tomu tak být vždy. Vyzkoušejte naši verzi bez smetany!
Ingredience:
- 1 slepice, naporcovaná na menší části
- 250 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1/4 šálku bílého vína
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL hladké mouky
- 1 PL rajčatového pyré
- 1 PL sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
- V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej.
- Slepičí kousky osolte, opepřete a posypejte moukou.
- Následně maso dozlatova na oleji orestujte ze všech stran, přibližně 3-4 minuty.
- Poté slepici vyjměte z pánve a na zbývajícím oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Když cibule zesklovatí, přidejte k ní prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony.
- Povařte přibližně 5 minut, dokud houby nezměknou.
- Vraťte zpět do pánve slepičí maso a přidejte papriku.
- Důkladně promíchejte.
- Přilije víno a povařte 1-2 minuty.
- Následně přidejte do směsi kuřecí vývar a rajčatové pyré.
- Promíchejte, přidejte sůl a pepř a povařte několik minut.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček