Vyzkoušejte tento recept na medové perníčky slepené povidly. Namísto povidel můžete použít jakýkoliv krém, marmeládu nebo třeba čokoládu.
Ingredience
- 120g másla
- 100g melasy
- 100g medu
- 75g třtinového cukru
- 2 žloutky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce mléka
- 450g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 2 lžíce perníkového koření
- povidla či marmeláda
Postup
- Smíchejte všechny suché přísady (kromě cukru) a dejte stranou.
- Máslo, melasu, med a cukr zahřejte v hrnci na středním ohni. Jakmile je máslo rozpuštěné, vypněte oheň a nechte 10 minut odpočinout.
- Poté do směsi přidejte žloutky, vanilkový extrakt a mléko.
- Suché přísady smíchejte s máslovou směsí a důkladně smíchejte.
- Rukama vypracujte těsto a rozdělte na dvě části. Každou z nich zabalte do potravinářské fólie a dejte do ledničky alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Z těsta vyválejte tenký plát a pomocí vykrajovátek vykrájejte jakékoliv tvary. Avšak aby vám vyšel počet na slepování.
- Vykrájené tvary dejte na plech s pečícím papírem a pečte 8-10 minut.
- Hotové perníčky nechte vychladnout a poté slepujte přiměřenou vrstvou povidel či jinou libovolnou náplní.

I vegani mají právo na vánoční mlsání! Proto tu pro ně máme ty nejlepší recepty na veganské cukroví, které nerozeznáte od tradičního.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček