Osmažte si filety z tilápie ve směsi mouky a koření a rázem vám vznikne neodolatelná pochoutka, kterou budete chtít znovu a znovu.
INGREDIENCE
- 125 g hladké mouky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- 1 lžička sušeného chilli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 4 filety z tilápie (každý o hmotnosti cca 170 g)
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce čerstvých lístků koriandru, na ozdobu
- klínky limetky, k podávání
POSTUP
- Ve velké míse smíchejte mouku, sušený česnek, sušenou cibuli, chilli a kmín.
- Pořádně promíchejte.
- Filety tilapie bohatě osolte a opepřete, poté je ponořte do směsi mouky a setřeste přebytečnou mouku.
- Položte na čistý plech nebo pekáč.
- Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej.
- Přidejte 2 filety a opékejte 3 až 4 minuty z každé strany, dokud kůrka .
- Opakujte se zbývajícími filety.
- Ihned podávejte s koriandrem a měsíčky limetky.

Možná se vám budou hodit i naše recenze pánví na grilování. Podívejte se na náš rozsáhlý test, kde vám poradíme, podle čeho vybírat.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček