Ke smažení lilků použijte pouze mouku, díky které budou lilky příjemně křupavé a nebudou nasávat příliš mnoho oleje.
Ingredience
- 2 lilky
 - hladká mouka
 - olej na smažení
 - sůl
 
Postup
- Lilky omyjte a nakrájejte na 2 mm silné plátky.
 - Plátky lilku obalte z obou stran v hladké mouce.
 - Na pánvi zahřejte olej, když je olej rozpálený, ponořte do něj několik plátků lilku najednou.
 - Jakmile jsou zlatavě hnědé, otočte je.
 - Nechte je zhnědnout i z druhé strany a poté je vyjměte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný olej.
 - Podle chuti osolte.
 
Takto osmažený lilek můžete podávat ještě teplý nebo i studený.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček