Nejíte či nemáte rádi maso? V tom případě vás jistě potěší celerová varianta tohoto oblíbeného pokrmu. Chutná naprosto skvěle!
Ingredience:
- 1/2 většího celeru nebo 1 menší celer
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1 šálek strouhanky
- 1/4 šálku vody
- 1 PL sójové omáčky
- olej na smažení
- sůl, pepř
- citron na ozdobu
Postup:
- Celer oloupejte a nakrájejte na asi jeden centimetr silné plátky.
- V jedné misce si připravte těstíčko z poloviny množství mouky, vody, sójové omáčky, soli a pepře.
- V další misce připravte pouze hladkou mouku a ve třetí misce strouhanku.
- Nejprve celer obalte v mouce, poté ho pomořte do těstíčka a nakonec do strouhanky.
- V pánvi rozehřejte olej a následně v něm celerové řízky osmažte.
- Smažte z každé strany přibližně 2 minuty dozlatova. Doba smažení závisí rovněž na výšce řízku.
Celerový řízek chutná znamenitě se zeleninovým salátem či opečenými brambory. Podávat ho můžete ozdobený citronem či s tatarskou omáčkou.

Kromě klasické strouhanky můžete smažený řízek ozvláštnit použitím bylinkové strouhanky. Stačí, když do obyčejné strouhanky přimícháte směs čerstvých bylinek. Použít můžete například tymián, oregano, majoránku, tymián či saturejku.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček