Marinovaný kapr osmažený v ochucené mouce

Marinovaný kapr osmažený v ochucené mouce
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4–6 porcí kapra

Marináda:

  • 4 lžíce tatarské omáčky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce solamylu
  • 1/2 dl piva
  • 3 utřené stroužky česneku
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • špetka chilli koření (nebo pálivé papriky)
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička soli

Na obalení:

  • polohrubá mouka
  • grilovací koření

Postup receptu

  1. Porce kapra obalíme v kořeněné marinádě, zbytek nalijeme na kapra a necháme uležet (nejlépe přes noc)
  2. Pak porce obalíme v polohrubé mouce smíchané s grilovacím kořením a usmažíme v horkém oleji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.