Snadný bezlepkový dezert

Snadný bezlepkový dezert

Udělat chutné těsto na domácí vafle je možné i bez lepku. S tímto receptem máte jistotu, že budou krásně lehké, na povrchu křupavé a uvnitř nadýchané.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 hrnku ovesné mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 3/4 hrnku mandlového mléka
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 2 velká vejce
  • 2 polévkové lžíce javorového sirupu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • V míse smícháme ovesnou mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl i skořici.
  • Vezmeme jinou mísu a do té dáme mandlové mléko, rozehřátý kokosový olej, vejce, javorový sirup, vanilkový extrakt a pečlivě našleháme.
  • Pokud by kokosový olej ztuhnul, když se dostane k ostatním mokrým přísadám, zahřejeme vše v mikrovlnné troubě, aby se znovu rozpustil.
  • Mokrou směs vlijeme do suchých ingrediencí a pomocí vařečky, důkladně promícháme.
  • Jakmile je těsto hotové, necháme ho 10 minut odpočívat, protože ovesná mouka potřebuje absorbovat vlhkost.
  • Zapneme vaflovač a necháme ho nahřát. Poté nastavíme teplotu na střední stupeň.
  • Znovu promícháme těsto lžící a s její pomocí naneseme dostatek těsty na pokrytí středního prostoru vaflovače.
  • Zakryjeme víko a pečeme dozlatova, aby byla vafle křupavá.
  • Na pracovní plochu rozprostřeme alobal nebo pečící papír a na něj skládáme vafle jednu vedle druhé. Nikdy jen nedáváme na sebe, jinak ztratí svou křupavost.
  • Hotové vafle přelijeme rozehřátou Nutellou, javorovým sirupem nebo třeba ořechovým máslem či čokoládovou polevou. Zkrátka čímkoliv, co nás napadne.
Vaflové ovesné těsto bez lepku.
Zdroj: https://cookieandkate.com/

Tip: Perfektním ochucovadlem je Nutella, kterou namažeme na celou plochu vafle. Skvělá je také čokoládová poleva nebo oblíbená marmeláda.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.