Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 14 dkg cukru
- 14 dkg čokolády
- 7 dkg másla
- 8 bílků
- 14 dkg hrubé mouky
Pařížský krém:
- 1 šlehačka
- 1 hrnek moučkového cukru
- 10 dkg strouhané čokolády na vaření
- 12,5 dkg másla
Postup receptu
- Změklou čokoládu utřeme s máslem do pěny
- Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něho cukr a po částech ho zamícháme do utřené čokoládové hmoty
- Nakonec přimícháme mouku
- Ve vymazané a vysypané formě pečeme jen velmi zvolna asi 45 minut
- Vychladlý korpus plníme pařížským krémem nebo jenom ušlehanou šlehačkou
- Pařížský krém: smetanu vylijeme do kastrolku, přisypeme cukr a nastrouhanou čokoládu a za stálého míchání zahřejeme k varu
- Odstavíme a necháme vychladnout
- Poté zašleháme změklé máslo
V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď
Dobrý den,
je to uvedeno v bodě 5. 🙂