Jedno ze španělských národních jídel, na kterém si můžete díky našemu receptu pochutnat vždy, když na něj máte chuť!
Ingredience
- 2 šálky rýže
- 3 šálky rybího vývaru
- 1 šálek bílého vína
- 150 g kalamárů nebo chobotniček
- 12 kusů krevet
- 16 kusů slávek
- 1 šálek mraženého hrášku
- 2 větší oloupaná rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky cukru
- 1 lžička sladké papriky
- olivový olej
- šafrán
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi s olivovým olejem osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte prolisované stroužky česneku a na kousky nakrájená oloupaná rajčata.
- Promíchejte a přidejte cukr, sladkou papriku, sůl a šafrán.
- Vařte až do doby, než se rajčata změní v omáčku.
- Přidejte kousky kalamárů a za stálého míchání vařte 1-2 minuty.
- Následně přisypejte rýži a hrášek, dobře promíchejte a ujistěte se, že rýže je zcela pokrytá omáčkou.
- V samostatné pánvi přiveďte k varu vývar a bílé víno.
- Nalijte jejich směs na rýži, přiveďte k varu a podle chuti dosolte.
- Důkladně promíchejte a rýži rovnoměrně rozprostřete po pánvi.
- Vařte na mírném ohni po dobu 18-20 minut.
- Po 10 minutách na rýži položte omyté slávky a krevety, přiklopte pokličkou a hlídejte.
- Jakmile na jedné straně krevety zčervenají, tak je i slávky otočte.
- Pokud se vám zdá, že je rýže příliš suchá, přidejte ještě trochu vývaru.
Mušle, které se neotevřely, před podáváním odstraňte.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček