Špecle s pečeným kuřecím masem a jarní zeleninou

Špecle s pečeným kuřecím masem a jarní zeleninou

Tento lahodný pokrm ze špeclí, pečených kuřecích prsou, blanšírovaného hrášku a chřestu a mascarpone potěší vaše chuťové buňky. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 2 kuřecí prsa bez kosti a bez kůže
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 šálek čerstvého hrášku
  • 1 svazek chřestu, dřevité konce odřízněte
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 230 – 280 g mascarpone
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • parmazán na ozdobu

Na špecle:

  • 2 a ¼ šálku hladké mouky
  • 1 lžička jemné mořské soli
  • ½ lžičky mletého bílého pepře
  • 1/8 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 3 velká vejce
  • ¾ – 1 šálek plnotučného mléka

Postup

  • Předehřejte troubu na 190°C.
  • Kuřecí maso položte na malý plech.
  • Pokapejte trochou extra panenského olivového oleje a posypte solí a pepřem.
  • Pečte 20–25 minut nebo dokud nebude maso hezky propečené.
  • Vyjměte a nechte mírně vychladnout.
  • Po vychladnutí nakrájejte na velké kousky.
  • Zatímco pečete kuřecí maso, přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci.
  • Připravte si ledovou lázeň.
  • Nakrájejte chřest na 2,5 cm kousky.
  • Jakmile se voda vaří, blanšírujte hrášek a chřest ve vodě, 1-2 minuty.
  • Okamžitě přendejte do ledové lázně, poté osušte a dejte stranou.
  • Nechte si ledovou lázeň na špecle a v případě potřeby přidejte další led.
  • V míse smíchejte všechny suché ingredience na špecle a promíchejte.
  • V samostatné misce smíchejte mléko a vejce a poté přidejte do mísy s moukou.
  • Smíchejte dohromady.
  • Těsto by mělo být lepivé.
  • Umístěte nad vodu sítko s velkým otvorem.
  • Po dávkách protlačte těsto přes síto pomocí silikonové stěrky.
  • Špecle by měly padat do vody ze dna síta.
  • Vařte minutu nebo dvě a poté vložte do ledové lázně.
  • Pokračujte se zbývajícím těstem.
  • Špecle sceďte a vložte do mísy.
  • Ve velké pánvi rozpusťte máslo.
  • Přidejte česnek a restujte dozlatova.
  • Poté přidejte špecle a restujte do světle zlatohnědé.
  • Přidejte sýr mascarpone, velké množství soli a pepře a poté kuřecí maso, hrášek a chřest.
  • Vařte, dokud se vše neprohřeje.
  • Ochutnejte a případně dochuťte.
  • Odstraňte z ohně a vmíchejte 2 lžíce nasekaného kopru.
  • Podávejte teplé se strouhaným čerstvým parmazánem.
Pokrm ze špeclí, pečených kuřecích prsou, blanšírovaného hrášku a chřestu a mascarpone na talíři s vidličkou.
www.chefmeganmitchell.com

Podívejte se i na náš článek o blanšírování, kde se dozvíte spoustu užitečných informací. Co vše můžete blanšírovat? A jak se to vlastně dělá? To vše a mnohem více se u nás dozvíte!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.