Špenátová pizza z listového těsta

Špenátová pizza z listového těsta
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 balíček listového těsta (50 dkg)
  • 30 dkg čerstvého nebo mraženého špenátu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 20 dkg měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 10 dkg šunky
  • 10 dkg tvrdého sýra.

Postup receptu

  1. Čerstvý špenát spaříme vroucí vodou a necháme okapat
  2. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme špenát a krátce podusíme
  3. Mražený špenát dusíme, až se vydusí všechna tekutina a trochu jej zahustíme strouhankou
  4. Pak špenát osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem
  5. Pro pikantní chuť můžeme přidat špetku chilli koření
  6. Listové těsto rozválíme, vložíme do koláčové formy vypláchnuté studenou vodou a okraje trochu zvedneme
  7. Měkký tvaroh smícháme se syrovými vejci a směs rozetřeme na těsto
  8. Poklademe špenátem, plátky šunky a posypeme strouhaným sýrem
  9. Pečeme v horké troubě asi 30 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.