Dokonalá kombinace listového těsta, bešamelové omáčky obohacené vejci a sýrem a lahodné křupavé zeleniny.
Ingredience
- 230 g listového těsta
- 350 g cukety
- 350 g mrkve
- olivový olej
- sůl a pepř dle chuti
Bešamelová omáčka
- 300 g plnotučného mléka
- 2 vejce
- 40 g strouhaného parmazánu
- 25 g mouky
- 25 másla
- muškátový oříšek dle chuti
- sůl dle chuti
Postup
- V malém kastrůlku zahřejte mléko ochucené muškátovým oříškem.
- V jiném kastrůlku rozpusťte máslo a přidejte mouku.
- Za stálého míchání metličkou vytvořte jíšku.
- Postupně za stálého míchání přidejte horké mléko, sůl a vařte, dokud nedosáhnete husté konzistence.
- Poté nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Očistěte mrkev a cuketu a pomocí mandolíny je nakrájejte na tenké plátky.
- V misce smíchejte vejce a nastrouhaný parmazán.
- Když bešamelová omáčka vychladne, přidejte vaječnou směs a vyšlehejte dohladka.
- Listové těsto rozválejte do máslem vymazané dortové formy. Dno lehce propíchejte vidličkou a nalijte směs bešamelu, sýra a vajec.
- Následně střídavě vkládejte plátky mrkve a cukety, počínaje vnějším obvodem, a pokračujte v soustředných kruzích, dokud není dortová forma zcela zaplněna.
- Přeložte a mírně zarolujte okraje a povrch potřete olivovým olejem.
- Osolte, opepřete a pečte ve statické troubě vyhřáté na 180° asi 45 minut.


 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček