Perfektní fazolový guláš na srbský způsob

Perfektní fazolový guláš na srbský způsob
Příprava: 20 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg bílých fazolí
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • 2 velké cibule
  • 8 dkg tuku
  • mletá sladká paprika
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 stroužek česneku
  • kmín
  • špetka majoránky
  • 2 vuřty
  • 50 dkg čerstvých paprik

Postup receptu

  1. Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat
  2. Po 3 hodinách je v téže vodě uvaříme s přidaným bobkovým listem doměkka
  3. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, vmícháme mletou papriku, ihned zalijeme několika lžícemi vody, přidáme rajčatový protlak, kmín, rozetřený česnek, odkapané fazole a oloupané a na tenké plátky nakrájené vuřty
  4. Guláš krátce podusíme, okořeníme rozemnutou majoránkou, osolíme, přidáme papriky pokrájené na nudličky a dodusíme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.