7 tradičních receptů na štědrovečerní večeři aneb co by na vašem svátečním stole nemělo chybět!

Slavnostní večeře na Štědrý den může mít v dnešní době mnoho různých podob.

Klasiku většinou tvoří rybí polévka v kombinaci se smaženým kaprem a bramborovým salátem.

Možností je ale mnohem více.

Inspirujte se našimi tradičními recepty na štědrovečerní menu.

Předkrm, polévka, hlavní chod i dezert!

Navoďte si s jejich pomocí tu pravou vánoční atmosféru.

Štědrý večer a menu

Tradiční štědrovečerní večeře je jedním ze symbolů Vánoc. Okamžik, kdy ke stolu usedne celá rodina a kdy především děti už jsou celé natěšené na nadílku, která je po večeři čeká. Většina z nás si proto na přípravě slavnostní tabule dává velmi záležet. Naše recepty na štědrovečerní menu jsou kombinací klasických receptů, které vám mohou pomoci vytvořit tu pravou vánoční atmosféru. Mimochodem víte, že tradiční štědrovečerní menu se skládalo až z devíti chodů?

Dnes si většina rodin vystačí se dvěma či třemi chody. Nejčastěji polévkou, většinou rybí, ale oblíbený je i vývar či čočková polévka, hlavním chodem v podobě smaženého kapra s bramborovým salátem či vinné klobásy s bramborem a dezertem v podobě vánočky či štrůdlu. Možností je ale mnohem více, někteří dnes například dávají před kaprem přednost lososovi.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.