Štrúdl z piva s višněmi

Štrúdl z piva s višněmi
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Jablka jsou nejčastější náplní, se kterou se v závinu setkáme. Velmi chutný je ale i ten, ve kterém jsou jablka nahrazená višněmi! 

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 400 g sterilovaných višní bez pecek
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 125 g Hery
  • 30 g másla
  • 150 ml světlého piva
  • 1 vejce
  • 3 PL vanilkového cukru
  • 1 PL moučkového cukru
  • 1 PL skořice
  • špetka soli

Postup:

  1. V misce smíchejte prosetou mouku, Heru, špetku soli a pivo.
  2. Vypracujte v hladké těsto a nechte přibližně 30 minut odpočinut na teplém místě.
  3. Těsto rozdělte na dvě části a na pomoučené desce ho rozválejte do tvaru obdélníku.
  4. Následně na těsto rovnoměrně rozprostřete višně a mleté ořechy.
  5. Posypte cukrem, skořicí a kousky nakrájeného másla.
  6. Takto připravené těsto pomalu srolujte do tvaru štrůdlu a přeneste na plech s pečicím papírem.
  7. Stejně postupujte i v případě druhé části těsta.
  8. Pivní štrúdl na závěr potřete rozšlehaným vejcem a na několika místech propíchejte vidličkou.
  9. Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut.

Tento pivní štrůdl s višněmi chutná znamenitě servírovaný s vanilkovým krémem.

Závin s višněmi připravovaný z pivního těsta
zdroj: dobrejedlo.pluska.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.