Vyzkoušejte tento recept na jablečný závin z hery. Díky přítomnosti tvarohu je moučník sytější a o to více chutnější.
Ingredience na těsto
- 350g polohrubé mouky
- 250g hera
- 250g plnotučného měkkého tvarohu
- 1/2 prášku do pečiva
Ingredience
- 4-5 jablek
- lžíce mleté skořice
- cukr krystal (dle chuti)
- moučkový cukr na posyp
- 1 vejce na potírání
Postup
- V míse vypracujte těsto z mouky, kypřicího prášku do pečiva, tvarohu a másla. Těsto by mělo být vláčné a nelepivé. Můžete přidat i rozinky nebo třeba oříšky.
- Vzniklé těsto rozdělte na 2-3 díly a nechte těsto chvíli odpočívat.
- Mezitím si oloupejte a nastrouhejte jablka. Smíchejte je se skořicí a cukrem.
- Každý díl těsta vyválejte na tenký plát a navrch dejte přiměřenou vrstvu strouhaných jablek. (Pozor dávejte na šťávu z jablek, na štrůdl by neměla přijít)
- Těsto zaviňte do štrúdlu a konce zmáčkněte třeba vidličkou k sobě.
- Záviny přeneste na plech vyložený pečícím papírem, potřete je vejcem a pečte na 200°C cca 25-30 minut.
- Upečený závin nechejte vychladnout, posypte moučkovým cukrem a podávejte.

K jablečným závinům si udělejte třeba caffe latte. Nemusíte přitom mít kávovar. Stačí vám kvalitní šlehač mléka. Podívejte se, jak si jej správně vybrat.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček