Tradiční recept na knedlíky ze Šumavy

Tradiční recept na knedlíky ze Šumavy
Příprava: 25 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4 

Ingredience

  • 400g syrových nastrouhaných brambor
  • 200 g vařených nastrouhaných brambor
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 až 2 vejce
  • sůl
  • nasekaná petrželka

Postup receptu

  1. Vařené i syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme dohromady
  2. Potom se přidá vejce, mouka, sůl a petrželka
  3. Vše dobře prohněteme a uděláme hezké těsto
  4. Mezitím si necháme vařit osolenou vodu a rukou tvarujeme střední knedlíky nebo jak to máme rádi
  5. Vaříme asi 7 minutek a po vyjmutí z hrnce prokápneme olejem
Recepťáci :)

Autor článku
Recepťáci :)

Oba jsme fanoušci dobrého jídla a vaření nás baví. Na webu Receptia vás chceme inspirovat tradičními, ale i méně obvyklými recepty. Budeme rádi, když naše recepty vyzkoušíte a dáte nám vědět jak vám chutnalo. Dobrou chuť! :)

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.