Pro každého, kdo stále hledá nadýchané a vláčné těsto, je tento recept perfektní volbou. Ostatně doma připravovaný pokrm chutná vždycky nejlíp. Hlavně je potřeba mít po ruce dostatečnou zásobu javorového sirupu.
Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička mořské soli
- 2 vejce
- 1 a 1/2 hrnku rozpuštěného nesoleného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
- V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva i sůl.
- Do jiné misky dáme vejce, mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Důkladně našleháme a vlijeme do suchých surovin.
- Šleháme, aby se vše spojilo a vznikla hladká směs.
- Zahřejeme vaflovač a pečící plochu postříkáme kuchyňským sprejem. Pokud nemáme můžeme potřít rozpuštěným máslem či olejem pomocí mašlovačky.
- Naběračkou vlijeme těsto v přiměřeném množství do středu pečící plochy, asi tak půlku menší naběračky, aby pokryla plochu maximálně do 2/3.
- Pečeme dozlatova zhruba 3 – 5 minut, záleží na tom, jak rychle vaflovač peče.
- Ihned po zpracování veškerého těsta můžeme vafle podávat.
- Přelijeme je dostatečnou dávkou javorového sirupu a ozdobíme třeba i čerstvým ovocem. Kdo chce, může dát na horké vafle kousek másla ještě předtím, než je zalije sirupem.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček