Svíčková omáčka

Svíčková omáčka
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 g rostlinného oleje
  • 20 g petržele
  • 20 g mrkve
  • 30 g celeru
  • hrstka malá tymiánu
  • 30 g cibule
  • 4 zrnka pepře
  • 2 zrnka nového koření
  • citronová šťáva
  • malý kousek bobkového listu
  • 30 g mouky
  • 250ml smetany

Postup receptu

  1. Na tuku podusíme do pěkně zlatavé barvičky na plátky pokrájenou syrovou zeleninu, přidáme cibuli a smažíme, až počíná ružovět
  2. Potom ji zasypeme moukou, a když se opraží, přidáme koření, cukr a rozvaříme ji vývarem z kostí, Omáčku pocaříme, až je zelenina měkká
  3. Přecedíme ji, zeleninu pomixujeme a omáčku okyselíme jak kdo má rád

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.