Příprava: 30 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 g rostlinného oleje
- 20 g petržele
- 20 g mrkve
- 30 g celeru
- hrstka malá tymiánu
- 30 g cibule
- 4 zrnka pepře
- 2 zrnka nového koření
- citronová šťáva
- malý kousek bobkového listu
- 30 g mouky
- 250ml smetany
Postup receptu
- Na tuku podusíme do pěkně zlatavé barvičky na plátky pokrájenou syrovou zeleninu, přidáme cibuli a smažíme, až počíná ružovět
- Potom ji zasypeme moukou, a když se opraží, přidáme koření, cukr a rozvaříme ji vývarem z kostí, Omáčku pocaříme, až je zelenina měkká
- Přecedíme ji, zeleninu pomixujeme a omáčku okyselíme jak kdo má rád