Příprava: 30 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 listové těsto
- 50 dkg cibule
- 10 dkg anglické slaniny
- 2 vejce
- 10 dkg strouhaného ementálu
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- kmín
- sůl.
Postup receptu
- Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme
- Jednu položíme na dno vymazaného pekáčku tak, aby okraje byly zvednuté
- Na osmažené nakrájené slanině orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli
- Necháme vychladnout, vmícháme syrová vejce,sýr, smetanu, mouku, kmín a osolíme
- Dobře promícháme, natřeme na těsto v pekáčku a druhým těstem přikryjeme
- Propícháme vidličkou, potřeme vejcem a upečeme dozlatova