Švýcarský cibulový koláč

Švýcarský cibulový koláč
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 50 dkg cibule
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 10 dkg strouhaného ementálu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • kmín
  • sůl.

Postup receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme
  2. Jednu položíme na dno vymazaného pekáčku tak, aby okraje byly zvednuté
  3. Na osmažené nakrájené slanině orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli
  4. Necháme vychladnout, vmícháme syrová vejce,sýr, smetanu, mouku, kmín a osolíme
  5. Dobře promícháme, natřeme na těsto v pekáčku a druhým těstem přikryjeme
  6. Propícháme vidličkou, potřeme vejcem a upečeme dozlatova

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.