Jednoduché recepty se sýrem Cottage, které prostě musíte ochutnat

Lehké, nízkokalorické, ale hlavně výborné! Přesně takové jsou tyto recepty z Cottage.

Vyzkoušejte ho jak ve slané nebo i ve sladké variantě a uvidíte, že vás finální chuť pokrmů ani jednou nezklame.

Jaký bude váš první?

Proč jíst Cottage?

Probiotika
Cottage je fermentovaná potravina, proto obvykle obsahuje probiotika.

Pokud si nejste jisti, zda značka, kterou máte rádi, obsahuje tyto prospěšné bakterie, hledejte na štítku slovo „kultivovaný“. Ještě lepší je najít značku, která obsahuje sousloví „kultivováno po pasterizaci“ – to znamená, že živé kultury nebyly během procesu pasterizace zahřáté (a tedy zničeny).

Protein
Cottage má vysoký obsah bílkovin a řecký jogurt převyšuje o vlásek: Jeden šálek (230 g) nízkotučného Cottage obsahuje asi 24 gramů bílkovin, zatímco šálek nízkotučného řeckého jogurtu obsahuje asi 20 gramů bílkovin.

Stojí za zmínku, že Cottage obsahuje sodík, takže hledejte značky bez přidané soli nebo s nízkým obsahem sodíku.

Tuk
Cottage se prodává ve variantách plnotučných (čtyři procenta), se sníženým obsahem tuku (dvě procenta), nízkotučných (jedno procento) a bez tuku. Všimněte si, že dokonce i plnotučný typ má méně jak 5 gramů tuku na porci cca 120 g, takže má mnohem nižší obsah tuku než většina ostatních sýrů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.