Vejce tvoří úžasnou kombinaci nejen se zeleninou, ale také s těstovinami. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!
Ingredience:
- 200 g těstovin dle vlastního výběru
- 2 vejce
- 1 červená kapie
- 1-2 mrkve
- 1-2 řapíkaté celery
- 1/2 červené cibule
- 1-2 PL čerstvé petrželky
Dresink
- 1/2 šálku majonézy
- 1/2 šálku řeckého jogurtu
- 1,5 PL bílého vinného octa
- 2 čajové lžičky dijonské hořčice
- 2 čajové lžičky medu
- sůl
- pepř
Postup:
- Uvařte si vejce natvrdo a těstoviny v hrnci s osolenou vodou podle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat.
- Vajíčka oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Na kostičky či nudličky nakrájejte také papriku, mrkev, celer a cibuli.
- V misce smíchejte majonézu, řecký jogurt, ocet, hořčici, med a dochuťte solí a pepřem.
- Dobře okapané těstoviny dejte do větší mísy spolu s vejci, paprikou, mrkví, celerem a cibulí.
- Zalijte dresinkem, přidejte petrželku a promíchejte.
Tento těstovinovo-vajíčkový salát se zeleninou je skvělou variantou lehkého oběda, který si můžete vzít snadno s sebou do práce.

Vajíčka se nejčastěji konzumují jako míchaná, natvrdo nebo ve formě volského oka. To ale nejsou jediné možnosti. Inspirujte se našimi recepty na vařená vajíčka 5krát jinak!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček