Ochutnejte luxusní omáčku z aromatických, sladkých paprik upečených v troubě, pečeného česneku, kešu oříšků a šalotky. Překypuje chutí díky přidání čerstvých lístků bazalky a kapky citrónové šťávy.
Ingredience
- 4 červené papriky
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 5 stroužků česneku, oloupaných
 - 1 velká nakrájená šalotka
 - 1/4 šálku kešu ořechů
 - hrst lístků bazalky
 - 500 g těstovin
 - 1/2 hrnku zeleninového vývaru
 - 2 lžíce citronové šťávy
 
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
 - Červenou papriku rozkrojte podélně napůl a odstraňte stonky, semínka a blány.
 - Položte řeznou stranou dolů na plech a potřete olivovým olejem.
 - Pečte v předehřáté troubě 25 minut.
 - Na plech přidejte celé stroužky česneku, nakrájenou šalotku a kešu oříšky.
 - Pečte dalších 10 minut.
 - Jakmile jsou červené papriky opečené, vyjměte plech z trouby a přesuňte papriky do mísy.
 - Mísu přikryjte čistou utěrkou a dejte stranou, dokud papriky nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat.
 - Po vychladnutí oloupejte slupky a vyhoďte je.
 - Do mixéru přidejte opečenou červenou papriku, stroužky česneku, šalotku, kešu oříšky, lístky bazalky, zeleninový vývar a citronovou šťávu.
 - Pořádně promixujte, dokud vám nevznikne krémová omáčka.
 - Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou.
 - Přidejte preferované těstoviny a vařte podle návodu na obalu.
 - Sceďte a dejte stranou.
 - Rozmixovanou omáčku zahřejte v hrnci na střední teplotě.
 - Smíchejte s uvařenými těstovinami.
 - Podávejte teplé.
 - Posypte veganským nebo obyčejným parmezánem a vločkami červeného chilli.
 - Užijte si to!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček