4 recepty z toustového chleba, dvě topinkové pomazánky a 1 domácí toastový chléb! Zkuste je všechny

Také se vám často stává, že nestíháte připravit teplou večeři?

Hledáte pořád inspiraci na co nejrychlejší pokrmy?

A vyzkoušeli jste nějaké recepty na toasty?

Připravte si jeden ze 4 snadných receptů na toasty, které jsme pro vás sepsali, nebo si připravte lahodné směsi, kterými toasty můžete namazat!

Jak na domácí toastový chleba?

Tento super snadný recept povede i těm největším začátečníkům v kuchyni. Bude měkký, jemný, vysoký a ideální pro výrobu sendvičů.

Co budeme potřebovat

  • 240 ml teplé vody
  • 60 ml vlažného plnotučného mléka
  • 7 g droždí
  • 25 g krupicového cukru
  • 60 g másla, změklého na pokojovou teplotu
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 400 g polohrubé mouky

Postup

  • V míse vyšlehejte dohromady teplou vodu, teplé mléko, droždí a cukr.
  • Přikryjte a nechte 5 minut odležet.
  • Přidejte máslo, sůl a 200 g mouky.
  • Hněťte po dobu 30 sekund, a poté přidejte zbytek mouky.
  • Hněťte, dokud se těsto nespojí a neodlepí se od stěn mísy, asi 2 minuty.
  • Velkou mísu lehce namažte olivovým olejem. Těsto dejte do mísy a otáčejte, aby se všechny strany obalily v oleji.
  • Mísu zakryjte plastovou fólií nebo čistou kuchyňskou utěrkou a nechte ho kynout v teplém prostředí 1-2 hodiny do dvojnásobného objemu asi 2 hodiny.
  • Když je těsto nakynuté, promáčkněte ho, aby se uvolnil vzduch.
  • Těsto rozválejte na velký obdélník a srolujte ho do tvaru polena a vložte do připravené ošatky, pekáčku nebo formy.
  • Přikryjte vytvarovaný bochník plastovou fólií nebo čistou kuchyňskou utěrkou.
  • Nechte znovu nakynout asi 1 hodinu.
  • Nastavte rošt trouby do nižší polohy a předehřejte troubu na 180 °C.
  • Pečte 30–34 minut nebo dozlatova.
  • Pokud na bochník jemně poklepete, měl by znít dutě.
  • Vyjměte z trouby a před krájením a podáváním nechte chléb několik minut vychladnout.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.