Nejlepší recepty na vánoční linecké cukroví na jednom místě. Inspirujte se!

Které těsto je základem slepovaných kytiček, plněných ořechů, kakaových půlměsíčků?

Které cukroví je tak křehké, že se rozplývá na jazyku?

Dva body pro „linecké“! Je základem sladké části vánoční tabule a my si teď připíšeme třetí bod za jeho zdárné uhnětení.

Inspirujte se čtyřmi recepty na to nejlepší vánoční linecké cukroví a nechejte si chutnat.

Zdobení lineckého cukroví

Cukroví musí nejen dobře chutnat, ale také dobře vypadat! Pravděpodobně nikdo neservíruje linecké jen tak samostatně, ale v drtivé většině slepené marmeládou.

Nezvažovali jste ale někdy, že byste své výtvory ještě více ozvláštnili?

Jednoduchou variantou je čokoládová poleva. Vybrané kousky můžeme buďto polévat a vytvářet tím tenké proužky, nebo můžeme linecké z části namáčet. Je jen na nás, zda tuto metodu zvolíme předtím a nebo až po tom, co cukroví slepíme – pokaždé tím vytvoříme ale něco jiného.

Podobně snadná varianta je barevná poleva. Tu můžeme zakoupit hotovou, nebo do bílé roztopené čokolády přidat barvivo zvolené barvy. I zde můžeme vytvářet náhodně křížené linie, nebo i cíleně obtahovat tvary cukroví.

Nebojte se tyto různé polevy kombinovat i s posypem, ať už v metalických, nebo různorodých barvách. Někdy je nejlepší přenechat tuto práci dětem, jejich fantazie nás může příjemně překvapit.

Využít můžeme také oříšky či kandované ovoce. Povrch lineckých lze potřít citrónovou polevou a do ní pak vtlačit oříšek nebo kousek ovoce.

Pohrát si můžete také s marmeládami, které používáte na slepování – různé příchutě mají různé odstíny. Cukroví samozřejmě můžete slepovat i jinými hmotami.

Chutných a dobře vypadajících variant dosáhneme i jinými postupy zdobení.

Pokud chceme mít linecké cukroví jako od babičky, je ideální slepovat je domácí marmeládou.

Tak pojďme na to!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.