Toto je náš oblíbený recept! Muffiny jsou extra máslové, měkké a vláčné. Nakonec tuto dobrotu posypte skořicovým třtinovým cukrem a dílo bude dokonalé. Pokud jste milovníky muffinů, potom musíte vyzkoušet tyto jablečné muffiny a tradiční americké muffiny.
Co budeme potřebovat
Poleva z hnědého cukru
- 100 g hnědého cukru
 - 70 g nasekaných vlašských ořechů (nebo pekanových ořechů)
 - 1 lžička mleté skořice
 
Na muffiny
- 220 g hladké mouky
 - 1 lžička jedlé sody
 - 1 lžička prášku do pečiva
 - 1/2 lžičky soli
 - 115 g másla
 - 100 g krystalového cukru
 - 50 g cukru
 - 2 velká vejce
 - 120 g zakysané smetany (nebo bílého/vanilkového jogurtu)
 - 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
 - 60 ml mléka při pokojové teplotě
 - 250 g čerstvých nebo mražených borůvek
 
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C. Vymažte formu na muffiny nebo použijte košíčky.
 - Všechny přísady na polevu smícháme dohromady.
 - Ve velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
 - Vyšlehejte máslo, krystalový cukr a hnědý cukr.
 - Při střední rychlosti přidávejte vejce jedno po druhém.
 - Přidejte zakysanou smetanu a vanilkový extrakt, dokud se nespojí.
 - S mixérem běžícím na nízké otáčky přidejte suché přísady a mléko do mokrých přísad a šlehejte.
 - Vmíchejte borůvky.
 - Těsto vlijte do formiček.
 - Na každý muffin přidejte lžičku směsi z hnědého cukru a ořechů.
 - Pečte 5 minut při 220 °C, poté snižte teplotu trouby na 180 °C.
 - Pečte dalších 18–20 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
 - Celková doba, kterou se tyto muffiny budou péct je asi 23–25 minut.
 - Muffiny nechte 5 minut vychladnout ve formě na muffiny.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček