Vychutnejte si křehké maso z králíka ovoněné lahodným vepřovým bůčkem. Pro další inspiraci můžete hledat i v našich dalších 10 králičích receptech z trouby.
Co budeme potřebovat
- 1 králík (nakrájený na 6 kusů)
- 500 g vepřového bůčku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 hlava česneku
- 2-3 snítky tymiánu
- 1 snítka rozmarýnu
- 2 bobkové listy
- 2 šálky suchého bílého vína
- sůl
- pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Bůček nakrájejte na kostičky.
- Ve velké holandské troubě rozehřejte olivový olej na střední teplotu a králíka dobře opečte ze všech stran, 8 až 10 minut.
- Přidejte stroužky česneku (neloupané), bůček a koření a pokračujte ve vaření po dobu 2 minut.
- Dochuťte solí a pepřem, přilijte víno a dobře promíchejte.
- Přikryjte a pečte v troubě 25 minut.
- Vyndejte z trouby, vyhoďte koření a podávejte.
K tomuto receptu na králíka z trouby vypečený s křehkým bůčkem nemůžete podávat nic jiného než dokonalé domácí knedlíky! Jak na něj se dozvíte na konci článku.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček