Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 70 dkg plátků tresky
- 50 dkg pórku
- 5 lžic jemně pokrájené petrželové natě
- 10 dkg plátků parmské šunky
- 1/2 l zeleninového vývaru
- 20 dkg čočky (nejlépe červené a 1 hodinu namočené ve vodě)
- 100 ml smetany
- 2 dkg másla
- sůl
- pepř
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžičky citronové šťávy
Postup receptu
- Pórek omyjeme a nakrájíme na šikmé špalíčky (cca 1 cm)
- Rybu očistíme, mírně osolíme a nakrájíme ji na několik porcí
- Každý kus pokapeme několika kapkami citronové šťávy a obalíme ho parmskou šunkou
- V pánvi rozehřejeme máslo a pórek na něm několik minut opékáme
- Přilijeme vývar a dusíme asi 7 minut
- Čočku scedíme a přidáme k pórku, nalijeme smetanu, přidáme hořčici, petrželovou nať a vaříme dalších 5 minut
- Osolíme a opepříme
- Na další pánvi rozehřejeme zbytek másla a na něm ze všech stran opečeme ovinuté porce ryby
- Tresku rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme