Rychlý domácí třešňový džem

Rychlý domácí třešňový džem
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 10
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10

Ingredience

  • 1 kg třešní (vážené i s peckami)
  • 1 kg želírovacího cukru
  • 2 dl vody

Postup receptu

  1. Želírovací cukr a vodu svaříme
  2. Přidáme omyté a vypeckované třešně a prudce vaříme asi 8 minut
  3. Horký džem plníme do skleniček, zavíčkujeme, obrátíme a necháme vychladnout
  4. Pro pikantnější chuť můžeme přidat trochu kyseliny citronové, nebo část třešní nahradit višněmi

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.