Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 chlebíčková veka
- 50 dkg měkkého tvarohu
- 3/4 l mléka
- 2 žloutky
- 10 dkg tuku
- 15 dkg cukru
- vanilka
- 10 dkg rozinek
Postup receptu
- Polovinu másla utřeme s cukrem, vanilkou a žloutkem a smícháme s tvarohem, podle potřeby zředíme mlékem
- Veku nakrájíme na plátky a zvlhčíme je mlékem
- Do máslem vymazaného pekáčku narovnáme navlhčené plátky veky, pokapeme je rozpuštěným máslem, potřeme připraveným tvarohem a posypeme částí opražených rozinek
- Vrstvy ještě jednou vystřídáme, poslední vrstvou budou plátky veky
- Jeden žloutek rozmícháme asi v 1 dl mléka, žemlovku přelijeme a zapečeme