Nejlepší recepty na vánoční cukroví z tvarohu na jednom místě. Máme pro vás tradiční i neobvyklé varianty!

Vánoce se blíží a my si pro vás tentokrát připravili ty nejlepší recepty na tvarohové vánoční cukroví.

Máme pro vás nepečené fitness kuličky i krásně červené sušenky.

Připravit si můžete dle našeho návodu i klasické tvarohové těsto a upravit ho na různé způsoby.

Tak pojďme na to!

Vyzkoušejte také naše recepty na buchty s tvarohem nejen tak, jak je známe z pohádek. Jsou luxusní!

Tvaroh – tradiční mléčný výrobek s dlouhou historií

  • Tvaroh se používá při pečení a vaření od pradávna.
  • Je charakteristický smetanovou chutí, bílou barvou a krémovitou, respektive hrudkovitou konzistencí.
  • Tvarohy se rozdělují na několik kategorií podle toho, jakou technologií se vyrábí.
  • První skupinu tvoří tvarohy vyráběné za pomoci čistých mlékařských kultur, což jsou takzvané tvrdé tvarohy.
  • Druhou variantou jsou měkké tvarohy, u nichž se setkáte s různým obsahem tuku.
  • Je libo nízkotučný, nebo plnotučný
  • K pečení cukroví a dezertů se používají právě ty měkké tvarohy. 
  • Setkáte se s tvrzením, že tvaroh je těžce stravitelný, přitom opak je pravdou.
  • Tvaroh je sice pomalu stravitelný, ovšem ne těžce.
  • Velice pozitivní vliv má tato potravina na žlučník, střeva a játra.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.