Příprava: 20 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 25 dkg hladké mouky
- 25 dkg tvarohu
- 1-2 vejce
- 2 lžíce rumu
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 1 prášek do pečiva
- studené mléko podle potřeby tuk na smažení.
Postup receptu
- Všechny suroviny promícháme, příliš husté těsto naředíme mlékem
- Těsto vyklopíme na pomoučený vál a z těsta vyválíme silnější plát, ze kterého formičkou vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm
- Kolečka ihned vkládáme do přiměřeně horkého tuku a usmažíme po obou stranách dozlatova
- Z hotových vdolečků necháme okapat tuk
- Pak je prořízneme, potřeme zavařeninou, můžeme přidat lžící ochuceného tvarohu a přiklopíme nebo dáme jenom tvaroh a přidáme ovoce
- Nahoře zdobíme šlehačkou
- Vdolečky jsou vhodné k okamžitému podávání