Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut. Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
Korpus
- 150g cukru moučka
- 150g tuku
- 2 vejce
- vanilkový cukr
- 180g polohrubé mouky
- olej a cukr
Krém
- 200g čerstvého sýra
- 200g bílé čokolády
- 10g želatiny
- 200ml smetany
- 20g mléčné čokolády na zdobení a 50g bílé čokolády na zdobení
Postup receptu
- Tuk rozkrájíme na kousky a necháme chvíli změknout, přidáme do mísy moučkový a vanilkový cukr a ušleháme do pěny
- Pak přidáme žloutky a ušlehaný sníh z bílků
- Nakonec do směsi vmícháme mouku
- Těsto dáme do vymaštěné formy a pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 160°C asi 30min
- Potom necháme ve formě vychladnout a vyklopíme
- Formu umejeme a vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem
- Bílou čokoládu rozlámeme na kousky
- Smetanu přivedeme k varu a vmícháme do ní rozlámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí
- Ptom dáme do lednice a necháme do druhého dne
- Želatinu necháme nabobtnat ve 100ml vody a pak ohřejeme
- Vychlazenou směs z čokolády smícháme se sýrem a želatinou
- Do formy dáme korpus a na něj nalyjeme krém a povrch uhladíme
- Dáme do lednice stuhnout asi 4hod
- Po stuhnutí dort vyjmeme z formy a ozdobíme strouhanou čokoládou a kakaem
V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď
Dobrý den,
je to uvedeno v bodě 5. 🙂