Luxusní kuřecí stehna vyuzená do dokonalosti a glazovaná ve směsi bourbonu, javorového sirupu, kečupu a balzamika jsou dokonale šťavnatá a neskutečně chutná. To prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
Na glazé:
- ½ šálku bourbonu
 - ½ šálku javorového sirupu
 - ¼ šálku kečupu
 - 2 lžíce třtinového cukru
 - 1 lžíce jablečného octa
 - 2 lžičky grilovacího koření
 - 1 lžička balzamikového octa
 
Na kuřecí maso:
- 4 kuřecí stehna
 - ¼ šálku grilovacího koření dle výběru
 - ¼ šálku třtinového cukru
 - 1 lžička soli
 - ½ lžičky čerstvě mletého pepře
 
Postup
- Smíchejte ingredience na glazé ve střední pánvi.
 - Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a vařte 10–15 minut, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
 - Sundejte z plotny a dejte stranou.
 - Smíchejte grilovací koření, cukr, sůl a pepř.
 - Směsí potřete veškeré maso.
 - Nastavte si gril nebo elektrickou udírnu na uzení při 135°C pomocí nepřímého tepla.
 - Přidejte maso kůží nahoru a uďte 1 a 1/2 hodiny nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 71°C.
 - Kuřecí stehna otočte.
 - Spodní stranu stehen potřete směsí bourbonu a javorového sirupu a několik minut uďte.
 - Znovu otočte, potřete směsí bourbonu a javorového sirupu a několik minut uďte.
 - Kuřecí stehna s kůží znovu potřete glazurou a ještě pár minut uďte.
 - Před podáváním nechte maso 5 minut odpočinout.
 - Užijte si to!
 

Vyzkoušejte i našich 6 nejlepších receptů na stehna z kuřecího masa, kterým nebude nikdo moci odolat!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček