Kuřecí stehna naložená do nálevu ze sójové omáčky, melasy a worcesterské omáčky a poté uzená 3 hodiny si zamilujete. Na pochoutky z grilu si ani nevzpomenete!
Co budete potřebovat
- 2 šálky vody
 - 2 šálky melasy
 - 1 šálek soli
 - 1/4 šálku sojové omáčky nebo tamari omáčky
 - 2 lžíce worcesterské omáčky
 - 1/2 lžičky oloupaného a čerstvě nastrouhaného zázvoru
 - 1/4 lžičky česnekového prášku
 - 7 l ledové vody
 - 4 kuřecí stehna
 - 2 lžíce extra panenského olivového oleje
 - doporučené dřevo na uzení: jablko, třešeň, pekanový ořech nebo mesquite
 
Postup
- Ve velkém hrnci na středním plameni smíchejte 2 šálky vody, melasu a sůl.
 - Přiveďte k varu, dokud se sůl nerozpustí.
 - Sundejte z plotny a vmíchejte sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, zázvor a česnekový prášek.
 - Odstavte a nechte vychladnout.
 - Když se směs ochladí, vmíchejte 7 litrů ledové vody a dobře promíchejte.
 - Kuřecí stehna vložte do velkého hrnce, zalijte nálevem a nechte chladit 6 – 8 hodin (během toho maso jednou otočte).
 - Předehřejte udírnu na 110 °C.
 - Vyjměte stehna ze slaného nálevu a důkladně opláchněte, abyste odstranili zbývající sůl.
 - Osušte papírovými utěrkami.
 - Poté potřete olivovým olejem.
 - Umístěte stehna na střední mřížku udírny.
 - Uďte až 3 hodiny nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 74 °C v nejtlustší části stehna.
 - Vyjměte stehna z udírny a vychutnejte si je svou oblíbenou BBQ omáčkou!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček