Zůstala vám z předešlého oběda šťáva z kysaného zelí a vy nevíte, jak ji využít jinak, než vypít? Zkuste tuto vydatnou polévku, která má zálibu zejména na Slovensku.
INGREDIENCE
- 250 g uzeného masa
 - 250 g vepřové krkovičky
 - 1 cibule
 - 2 česneky
 - 1 litr šťávy z kysaného zelí
 - 1 a ½ litru vody
 - 3 středně velké brambory
 - domácí široké těstoviny
 
POSTUP
- Do hrnce si dáme vodu, šťávu ze zelí a uzené i vepřové maso.
 - Přidáme sůl (ne však příliš, uzené je slané dost), houby, které jsme si nechali alespoň půl hodiny močit, cibuli i se slupkou, oloupané česneky a přivedeme k varu.
 - Vývar necháme vařit asi hodinu, pak přidáme celé oloupané brambory a vaříme do změknutí brambor.
 - Mezitím si uvaříme těstoviny.
 - Nakonec polévku dochutíme.
 - Podáváme s kousky obraného masa, zeleninou a těstovinami.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček