Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 20 dkg vařeného uzeného masa (bůček nebo žebírka)
- půlka kapusty
- sůl
- 1 cibule
- 3 dkg tuku
- 3 dkg hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- pepř.
Postup receptu
- Kapustu nakrájíme nahrubo, podlijeme vroucí osolenou vodou, povaříme a odcedíme
- Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku, přidáme kapustu, podlijeme a dusíme doměkka
- Pak ji lehce zaprášíme moukou, podlijeme a přidáme na větší kostky nakrájené maso
- Chvíli dodusíme
- Před podáváním vmícháme se solí utřený česnek
- Podáváme s chlebem nebo brambory