Kombinace vajec s masem je možná trochu netradiční, ale o to chutnější. Ostatně je velmi chutná, rychlá a hodí se jako svačina i malý oběd, případně pro někoho i trochu vydatnější večeře.
Ingredience:
- 4 vepřové nožičky
 - 1 vepřový jazyk
 - 2 vepřové uši
 - 500 g vepřového masa (ideálně směs)
 - 2 bobkové listy
 - 3 – 5 kuliček černého pepře
 - 6 – 8 vajec
 - 1 hrst petržele
 - 4 – 6 stroužků česneku
 - Ocet podle chuti
 
Postup:
- Do velkého hrnce dáme vepřové nožky, jazyk, uši, směs masa, bobkové listy, černý pepř, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
 - Při nízké teplotě vše vaříme, dokud není maso měkké.
 - Uvařené kousky vepřového vyjmeme z vody, jazyk oloupeme, ostatní kousky zbavíme kostí a všechno nakrájíme či vidličkou roztrháme na kousky.
 - Dáme do misky, zalijeme vývarem z hrnce, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, ocet a zamícháme.
 - Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a rozdělíme na poloviny.
 - Naskládáme do nádoby či nějaké formy, případně zapékací misky, zasypeme jemně nasekanou petrželkou a zalijeme vývarem s masem.
 - Rovnoměrně rozprostřeme a uhladíme. Zakryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odpočinout do lednice, aby se vývar měl čas přeměnit na konzistenci jako želé.
 - Následující den stačí rozkrájet a můžeme servírovat.
 
Tip: Poměr koření je pouze orientační, pokud máte raději více koření, neváhejte jej upravit podle vlastní chuti.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček