Sváteční vaječný koňak podle paní Evy

Sváteční vaječný koňak podle paní Evy
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 600 ml mléka
  • 2 slazená tatra mléka
  • 0,4 kg cukru krystal
  • 6 žloutků
  • lusk vanilky (nebo jeden až dva vanilkové cukry)
  • 0,3 l rumu

Postup receptu

  1. Dáme vařit mléko se dvěma plechovkami tatra mléka, za varu přidáme cukr a stále mícháme
  2. V malém hrnečku rozmícháme vidličkou žloutky s trochou studeného mléka (i když nejlepší je to rozmixovat v mixéru)
  3. Přidáme do vařícího mléka s cukrem a mícháme, přidáme vanilku, necháme chvilku povařit a vypneme, dáme hrnec do studené vody a mícháme do zchladnutí
  4. Potom vše přecedíme a přidáme rum, podle chuti, já dávám třetinu litru rumu
  5. Výsledek je asi 1,5 litru vaječného koňaku

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.