Příprava: 60 minut
Vaření: 12 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 72 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 100 g mletých neloupaných mandlí
- 200 g tuku Stella
- 240 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup receptu
- Mandle i se slupkou pomeleme, nebo dobře rozmixujeme
- Na vál prosejeme mouku s cukrem a přisypeme mleté mandle
- Vychlazený tuk dáme na mouku a rozsekáme ho nožem na menší kousky
- Vypracujeme těsto a utvoříme bochánek, který zabalený ve fólii dáme chladit nejméně na 30 minut
- Těsto si můžeme připravit i 2 dny předem
- Těsto rozdělíme asi na 4 stejné díly a z každého vyválíme váleček, který rozkrájíme na přibližně stejné kousky
- Z jednotlivých kousků tvarujeme rohlíčky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem
- Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C podle velikosti asi 10–12 minut
- Mírně prochladlé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru