Vanilkový dort s mascarpone krémem a čerstvými malinami

Vanilkový dort s mascarpone krémem a čerstvými malinami

Někdy chcete, aby vámi připravovaný dort prostě výjimečný a to tento malinový dort s mascarpone opravdu je! Tři vrstvy vanilkového těsta proložené úžasným našlehaným mascarpone krémem a malinami a ozdobené sněhovými pusinkami potěší všechny oslavence!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 330 g margarínu
  • 335 g moučkového cukru
  • 6 vajec
  • 340 g hladké mouky
  • 5,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a ½ lžičky vanilkové pasty

Na polevu:

  • 350 g mascarpone
  • 370 g moučkového cukru
  • 370 g smetany ke šlehání
  • ½ lžičky vanilkové pasty
  • 100 g malin

Na ozdobu:

  • sněhové pusinky
  • 25 g malin

Postup

Příprava těsta:

  • Předehřejte troubu na 170ºC (horkovzdušná na 190ºC bez ventilátoru) a vyložte tři 20 cm otvírací dortové formy pečícím papírem.
  • Dejte stranou.
  • Máslo a cukr šlehejte dohromady alespoň 5 minut, dokud nebudete mít bledou a nadýchanou směs.
  • Přidávejte jedno vejce po druhém a před přidáním dalšího vždy prošlehejte.
  • Přidejte mouku, prášek do pečiva a vanilkový extrakt a míchejte, dokud se vše zcela nespojí.
  • Rovnoměrně rozdělte do 3 forem a stěrkou uhlaďte vršek.
  • Pečte v troubě 30–35 minut, dokud špejle vložená do středu korpusu nevyjde čistá.
  • Před úplným vychladnutím na mřížce nechte mírně vychladnout ve formách.
  • Jakmile korpusy vychladnou, připravte si polevu.

Příprava polevy:

  • Pomocí šlehacího nástavce šlehejte mascarpone a moučkový cukr, dokud se nespojí.
  • Přidejte smetanu a vanilkovou pastu a šlehejte 1-2 minuty, dokud poleva nezhoustne a nebude nadýchaná.
  • Nepřešlehejte.
  • V samostatné misce rozdrťte maliny vidličkou.
  • Přidejte dvě velké lžíce polevy z mascarpone (asi 150 g) a promíchejte.

Příprava dortu:

  • Každý z korpusů vyrovnejte pomocí nože tak, aby byl vršek korpusu každého zcela plochý.
  • Vezměte první korpus a otočte jej dnem vzhůru.
  • Umístěte jej na talíř.
  • Bílou polevu nalijte do velkého zdobícího sáčku a do druhého zdobícího sáčku dejte malinovou polevu.
  • Ve spodní části sáčků vyřízněte otvor široký alespoň 1 cm.
  • Vytvořte kolem vnější strany dortu dva velké kruhy polevy.
  • Totéž udělejte s polevou z malinového mascarpone, kterou vyplníte střed dortu, a poté malým cukrářským nožem rozetřete.
  • Přiklopte dalším korpusem a opakujte stejný postup s polevami.
  • Přiklopte posledním korpusem a celý dort potřete ze všech stran tenkou vrstvou bílé polevy.
  • Dort dejte na 20 minut do lednice ztuhnout.
  • Vyndejte dort z lednice a pomocí zbylé bílé polevy dort přikryjte a uhlaďte pomocí cukrářského nože.
  • Mělo by vám zůstat trochu malinového mascarpone, které pomocí cukrářského nože natečkujte kolem dortu a znovu uhlaďte.
  • Dort ozdobte sněhovými pusinkami a čerstvými malinami.
Malinový dort s mascarpone ozdobený sněhovými pusinkami a čerstvými malinami.
www.curlyscooking.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.